Потушени са 149 пожара в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души


Потушени са 149 пожара в страната през изминалото денонощие, пострадали са двама души

Потушени са общо 149 пожара в страната през изминалото денонощие. Пострадали са двама души, съобщиха от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН) - МВР на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин. Пожарникарите са реагирали на 196 сигнала за произшествия.

Преки материални щети има при 21 пожара, от които шест - в жилищни сгради, един - в промишлени сгради, два - в спомагателни, временни или паянтови постройки, четири - в транспортни средства, един - в горски масиви, четири - в селското стопанство, един - в съоръжения на открито. Извършени са 42 спасителни дейности и помощни операции, от които 14 при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирани са пет лъжливи повиквания.

Вчера в 11:34 ч. в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) в Сливен е съобщено за пожар в офис в града. Пострадала е жена на 61 г., с леки изгаряния, която след преглед е изписана.

В 19:42 ч. в РДПБЗН – Сливен е съобщено за пожар в къща в гр. Твърдица. Пострадал е мъж на 47 г., с леки изгаряния, който след преглед е изписан.

Добавена на 09.07.2024 г. в 08:10 ч.