Калин Стоянов не е учуден от факта, че депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков поиска оставката му


Калин Стоянов не е учуден от факта, че депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков поиска оставката му

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов не е учуден от факта, че депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Явор Божанков поиска оставката му. Пред журналисти Стоянов заяви, че за тази коалиция това е фикс идея. Според служебния министър ПП-ДБ са използвали случая с побоя на къмпинг "Градина" за мощна атака срещу него и МВР.

Всички политически партии се убедиха, че това е криминален случай, който бе направен опит да бъде политизиран. Стана ясна омразата на тези хора към МВР, каза Стоянов.

По повод писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган от снощи Стоянов каза, че е некоректно да бъде правена намеса в боричканията в ДПС. "Важно е да се каже на кои хора е отнет бизнес с помощта на МВР", коментира Стоянов думите на Доган. 

След като се срещна с близки на загинали при катастрофи Калин Стоянов каза, че от началото на годината има с 43 по-малко жертви на пътя спрямо същия период на 2023г.

Внесли сме промени в Закона за движение по пътищата убийството на пътя да бъде определяно като умишлено престъпление, каза Стоянов.

До два месеца камерите на тол системата ще измерват средна скорост, каза министърът.

 

 

Добавена на 11.07.2024 г. в 17:05 ч.