БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат, отговориха от партията


БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат, отговориха от партията

БСП няма да участва в разговори с ДПС за втория мандат, съобщават от пресцентъра на партията. Такъв отговор подписа и изпрати председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов до председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски във връзка с търсената подкрепа за реализиране на втория мандат.

“ПГ на БСП подхожда с изключително уважение към всички парламентарни групи и техните избиратели, но Националният съвет на Българската социалистическа партия има решение парламентарната група да не участва в разговори за съставяне на правителство с първите два мандата”, посочват социалистите.

Депутатите от ПГ на "БСП за България" стриктно спазват и се ръководят от решенията на партийните органи, се казва в прессъобщението.

„В тази тежка за страната ни ситуация, ние вярваме, че изход може да бъде намерен с третия мандат. Третият мандат създава възможност за формиране на истински надпартиен експертен кабинет на националното съгласие. Процедурата дава време да се обсъдят приоритети за развитието на България и подобряване на живота на българските граждани. ПГ на БСП вярва, че именно това е пътят за излизане от политическата криза и стабилизиране на страната“, се посочва още в писмото.

По-рано днес от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната-Демократична България" и "Има такъв народ" също изпратиха отговори на поканата на ДПС с отказ за разговори и за подкрепа на правителство с втория мандат.

Добавена на 10.07.2024 г. в 18:55 ч.