Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия


Интензивен е трафикът на някои гранични пунктове с Румъния, Гърция и Сърбия

Интензивен е трафикът на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, Гърция и Република Сърбия. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на МВР на интернет страницата си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

На границата с Румъния движението е натоварено на ГКПП "Кардам', "Оряхово' и "Дуранкулак" на изход за товарни автомобили. 

Трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили на ГКПП "Кулата" по границата с Гърция. На ГКПП "Маказа" трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Движението е натоварено на изход за товарни автомобили на ГКПП "Калотина" на границата с Република Сърбия. На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички ГКПП с Република Северна Македония и с Република Турция. 

Добавена на 10.07.2024 г. в 09:30 ч.