Над седем хиляди са желаещите кандидат-студенти за прием в Университета за национално и световно стопанство


Над седем хиляди са желаещите кандидат-студенти за прием в Университета за национално и световно стопанство

Най-големият икономически университет в България - Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) подобри миналогодишния си рекорд по брой на кандидат-студенти. 7066 са желаещите да се обучават в УНСС, съобщиха от висшето училище.

„Благодарни сме на зрелостниците и техните родители за голямото доверие, което ни оказват. Най-високата акредитационна оценка от 9.80, получавана от български университет, многобройните отличия, тясното сътрудничество с работодателите и това, че реализацията на нашите студенти на пазара на труда е почти 100%, определено дават своя принос. Но аз искам да благодаря на нашите преподаватели, катедри и факултети, че със своите всекидневни усилия, правят УНСС разпознаваем и толкова желан“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Той благодари и на двете асоциации, създадени от  УНСС за подобряване на връзката със средното образование - Асоциацията на икономическите училища в България (АИУБ) и Асоциацията на езиковите училища в България (АЕУБ), както и на партньорските общини - повече от 20, само за последната година.  

От дирекция „Учебна дейност“ на висшето училище съобщават че, тези, които все още не са подредили желанията си, могат да влязат в системата web-прием и да го направят до 2 юли включително. Победителите от Националните състезания на УНСС към документите за класиране, трябва да приложат и своите сертификати. Служителите от отдел „Студенти – бакалавър“ и колцентъра, на тел. 02 9052999, са на разположение да съдействат при възникнали въпроси. 

,,Първото класиране ще бъде обявено на 9 юли, а в периода между 10 и13 юли вкл. е времето за потвърждаване или записване на класираните, както и за потвърждаване на резервите след първи етап', съобщи зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Матилда Александрова. По думите й заявления за класиране за прием платено обучение могат да бъдат подавани през целия период до обявяването на класирането, както и по време на допълнителния прием. 

Заявлението трябва да е адресирано до ректора на УНСС и да бъде подадено на място или чрез системата „web-прием", като това е валидно за прием по първо желание за всички 53 специалности, предлагани в УНСС, без приема в ОКС „магистър“ за специалност „Право“.     

От миналата година е възможно кандидат-студентите да видят минималните балове и броя на резервите преди тях. За целта кандидатът трябва да влезе в индивидуалния си профил, където тези данни ще бъдат публикувани. Той ще може сам да оцени шансовете си да бъде приет в желаната специалност. Ако му харесва специалността, в която е класиран на този етап, може да се запише онлайн или на място.

Информация за етапите на класиране и сроковете за потвърждаване може да намерите тук.  

Кандидат-студентите проверяват лично информацията за класиранията, потвърждаването, записването и спазват посочените срокове.

Записването на новоприетите студенти може да стане онлайн; на място в университета - в отдел „Студенти – бакалавър“, партерен етаж, кабинет 1029-А, с работно време от 8:00 –до 16:30 ч. в делничните дни, и на 13 юли – събота, също от 8:00 до 16:30 ч., онлайн. Желаещите могат да се запишат и в Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) – Хасково, добавят от висшето училище.

/ЙВЛ

Добавена на 01.07.2024 г. в 17:45 ч.