Ученичка със 100 точки по български език и по математика от външното оценяване в десети клас получи грамота от РУО в София-град


Ученичка със 100 точки по български език и по математика от външното оценяване в десети клас получи грамота от РУО в София-град

За постигнатите максимални 100 точки по български език и литература, и по математика, на националното външно оценяване в десети клас, началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в София-град д-р Ваня Кастрева връчи грамота на Катерина Кънчева от Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски". Това съобщават от РУО в София-град.

Д-р Ваня Кастрева поздрави отличничката на училището за този повторен успех, защото преди три години на националното външно оценяване в седми клас Катерина също бе фаворит в постиженията сред своите връстници. С изключителна благодарност д-р Кастрева се обърна и към учителите, и към семейство Кънчеви за подкрепата и за примера, които те дават на Катерина, като им пожела следващи мигове на удовлетворение и гордост от постиженията на децата.

От РУО съобщават, че преди дни тържествено беше изпратен поредният успешен випуск от седмокласници на 145-о Основно училище "Симеон Радев". Тогава д-р Ваня Кастрева благодари на учениците, на техните учители и родители за отличните резултати на националното външно оценяване, за споделената отговорност и отдаденост на знанието. За постигнатите максимални 100 точки по български език и литература, и по математика, на националното външно оценяване, д-р Кастрева връчи грамота на Стела Георгиева от седми клас.

Наградени с грамоти и с юбилейно издание на "Рибния буквар" на Петър Берон бяха и 26 ученици от седми клас, които са пълни отличници през целия прогимназиален етап, като Леа Политова и за 100 точки на националното външно оценяване по български език и литература.

Добавена на 11.07.2024 г. в 11:50 ч.