Николай Марков каза, че Ивелин Михайлов е искал „Величие“ да гласува с „Възраждане“


Николай Марков каза, че Ивелин Михайлов е искал „Величие“ да гласува с „Възраждане“

Председателят на парламентарната група (ПГ) на „Величие“ Николай Марков каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, че Ивелин Михайлов е искал от формацията да гласува с „Възраждане“. Аз това не го приемам, никога не съм го приемал, каза той в отговор на въпрос за разрив в отношенията между двамата.

Марков определи Михайлов като „човек със семпъл ум“ и с посткомунистически възгледи, които той не споделя. Има записи, които предхождат нещата, за които той говори, каза председателят на ПГ „Величие“ относно медийни изяви на Михайлов. И изрази учудване, че „член на една партия“ има такива медийни изяви. Представяте ли си член на ГЕРБ да излиза и да уволнява депутати, попита Марков. „Г-н Михайлов играе от много време жертвата, него всички го убиват, ако забелязвате, обаче той е мултимилионер и ходи без охрана“, коментира още Марков.

На въпрос възможно ли е да го изключат от групата, Марков каза: Когато парламентът се управлява отвън, всичко е възможно. На уточняващо питане какво има предвид, депутатът посочи, че в групата на „Величие“ има депутати, обвързани в различни финансови схеми, които не могат да взимат самостоятелно решения. Марков не изключи възможността да се откаже от председателското място на „Величие“ в парламента. Ще ви поканя всички медии да изслушате открито онова, което се случва вътре в парламентарната група, обяви Марков.

Депутатът от ПГ на „Величие“ Виктория Василева каза пред медии в парламента, че не може да коментира изявленията на Ивелин Михайлов. Не го познавам този човек, каза тя.

Добавена на 04.07.2024 г. в 11:35 ч.