Евелин Банев – Брендо непрекъснато е бил търсен, има предприети много оперативно-издирвателни действия, каза министър Калин Стоянов


Евелин Банев – Брендо непрекъснато е бил търсен, има предприети много оперативно-издирвателни действия, каза министър Калин Стоянов

През този период от време, през който се е издирвал, има извършени изключително много действия, оперативно-издирвателни, на съответните адреси, и беседи с много хора, които са покрай него, и непрекъснато е бил търсен. Това каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ по повод появяването в България на международно издирвания Евелин Банев – Брендо.

Считам, че колегите са били в посока действително да търсят човека, но това, че не е открит, вече е друг проблем, добави той. 

Министърът каза, че не може да коментира въпроса дали някой е взел пари, за да съдейства на Брендо да живее и да не бъде откриван. „Надявам се, че няма такава ситуация“, коментира той. 

Стоянов припомни, че Евелин Банев се яви пред Централния софийски затвор с валидна лична карта и реално се предаде, за да изтърпи наложеното му наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест години в България. 

Днес от 11:00 часа съм на изслушване в пленарна зала, където на народните представители ще дам повече информация, съответно после и на медиите, посочи още служебният министър.

Калин Стоянов каза и че международни престъпници, за съжаление, десетки години се укриват и не могат да бъдат задържани в цял свят, като по думите му обикновено това се случва чрез множество фалшиви документи. 

 

Добавена на 28.06.2024 г. в 11:00 ч.