Започна лятната програма на телекома 'Yettel' за ученици от пети до дванадесети клас


Започна лятната програма на телекома 'Yettel' за ученици от пети до дванадесети клас

Телекомът Yettel посрещна 44 ученици от 5-и до 12-и клас, които през следващите две седмици ще попаднат в реална бизнес среда и ще направят първите си професионални стъпки. Посрещането бе част от началото на програмата Yettel Teen Academy, съобщават от пресцентъра на телекома.

От роботизирани процеси до глобалните цели на ООН за устойчиво развитие – това са част от темите, с които ще се запознаят участниците в тазгодишното издание на програмата.

За втора година Yettel посреща ученици – близки и деца на свои служители, за да им помогне в избора на бъдеща професия и да развие у тях ключови умения. Под формата на образователни игри, тематични сесии и работилници, те опознават света на телекомуникациите и възможностите, които предоставят. Научават какви се ценностите и културата в компанията, какво се случва в екипа за автоматизирани процеси, наричан още “екипа на роботите“, с какви инструменти могат да опознаят себе си и как ефективно да общуват с околните.

Участниците ще навлязат и в друга важна за Yettel тема – устойчивото управление. Те ще разберат какво се крие зад съкращението ESG. За да затвърдят наученото, ще бъдат разделени на екипи и ще получат конкретна задача, свързана с пет от глобалните цели на ООН за устойчиво развитие. По този начин ще приложат на практика своите комуникационни и организационни умения, а накрая – ще защитят идеите си пред представители на компанията.

Предвидени са и забавления. Децата ще прекарат един ден на планината Витоша, където ще съчетаят полезното с приятното и през игри и предизвикателства ще научат как да се грижат за природата.

За първи път Yettel Teen Academу се проведе през 2023 г., вдъхновена от успеха на друга програма на телекома –  “Втора смяна“, която също е насочена към деца и близки на служители, но по-големи – от 10-и до 12-и клас. За да ангажира и по-малките, компанията стартира Yettel Teen Academу за ученици от 5-и до 12-и клас. Така телекомът помага на младежите в тяхното кариерно ориентиране, като ги поставя в реална бизнес среда и ги насочва към областта, в която искат да се развиват.

Очаква се това лято компанията да посрещне близо 80 деца, както в Yettel Teen Academу, така и във “Втора смяна“, добавят от пресцентъра на компанията.

/ЙВЛ

 

Добавена на 26.06.2024 г. в 16:20 ч.