"Има такъв народ" няма да подкрепяме втория мандат, каза Павела Митова


"Има такъв народ" няма да подкрепяме втория мандат, каза Павела Митова

"Има такъв народ" (ИТН) няма да подкрепяме втория мандат. Това каза пред журналисти народният представител Павела Митова на влизане в парламента. 

Попитана ще се отзоват ли на поканата на ДПС, анонсирана вчера, че ще разговарят с всички за реализиране на втория мандат, тя каза, че все още не е разговаряла с колегите си. Предполагам, че вече е ясно на всички, че ние няма да подкрепяме втория мандат, така че не виждам смисъла да участваме в каквито и да било разговори, добави тя. 

Може би от уважение можем просто да отидем на срещата, но се съмнявам, че това ще се осъществи, тъй като вече сме казали, че първия и втория мандат няма да подкрепим, така че не виждам никакъв смисъл да се провеждат такива разговори, добави Митова. 

Попитана имат ли ясна стратегия, ако третият мандат дойде при ИТН, Митова отговори с разбира се. Ние още от предишните парламентарни избори пледираме за това, че политическата криза може да бъде разрешена само по един начин и това е с експертен кабинет, с широка подкрепа, така че ще търсим подкрепата на всички политически субекти, които в момента са в Народното събрание, посочи Митова. 

Попитана за оценка на законотворчеството на 50-ия парламент, тя каза, че не вижда да има такова. Още не сме утвърдили дори правилника за работата и дейността на Народното събрание, така че не знам каква оценка да дам на изслушвания на министри, които на всичкото отговорен не отговарят ясно и конкретно на зададените въпроси от страна на народните представители, коментира Митова.

Попитана за правилника тя уточни, че половината вече е гласуван в комисия, а другата половина ще бъде днес.

Готови сме да получим третия мандат за съставяне на правителство, ако президентът така прецени, заяви колегата ѝ Станислав Балабанов. Той добави, че ще поканят всички политически партии на разговор, за да видят има ли желание да работят, на първо място, по политики. Той уточни, че първо ще разговарят по приоритети и политики, които са важни за държавата, а после за експертизата на личностите, които ще застанат зад тези политики.

На когото и да връчи мандат президентът, ще се отзовем на поканата за разговори, добави той. Балабанов също каза, че ИТН няма да подкрепи втория мандат за съставяне на правителство. 

Добавена на 10.07.2024 г. в 09:05 ч.