Телевизионният продуцент Никола Тупарев остава окончателно на свобода, без мярка за неотклонение


Телевизионният продуцент Никола Тупарев остава окончателно на свобода, без мярка за неотклонение

Телевизионният продуцент Никола Тупарев остава окончателно на свобода, без мярка за неотклонение, след като Софийската апелативна прокуратура се отказа от искането на колегите си от градската прокуратура Тупарев все пак да бъде задържан.

В съдебната зала стана известно, че в самото начало на разследването са допуснати три групи груби нарушения.

Първата от тях е свързана с начина, по който е повдигнато обвинението на Тупарев. Втората група нарушения е при изпращането на призовката, а третата – още в самото начало, когато е съставен документът, с който Тупарев придобива качество на обвиняем.

Според прокурора при това положение прокуратурата е длъжна да оттегли искането за налагане на мярка за неотклонение на Никола Тупарев. Съдът посочи, че това е упражняване на законово право от страна на прокуратурата и прие оттеглянето на прокурорския протест, след което прекрати делото.

Първо съм благодарен на прокуратурата, защото тя е орган, който винаги само се критикува. Смятам, че всеки един прокурор трябва периодично да минава някакви изследвания. Единственото мое обяснение е въпросният Франтишек да е болен и трябва да се направи някаква експертиза, каза извън съдебната зала Тупарев.Той посочи, че със съдружника му Александър Тошев ще се споразумеят. Тупарев се оплака от лошите условия в ареста, където престоя за кратко. Основен проблем по думите му са били дървениците. Това е причина, която той посочи, да се заеме с изчистването им като лична кауза.

Преди дни първата инстанция Софийският градски съд не постанови мярка за неотклонение на Никола Тупарев, като посочи, че той следва да бъде незабавно освободен от ареста.

Тупарев е обвинен за това, че в периода от 11 март до 16 септември 2020 година е присвоил пари – собственост на фирма, в която е съдружник. Според обвинението става дума за 1,441 млн. лв. 

Добавена на 04.07.2024 г. в 12:30 ч.