От групата на ГЕРБ-СДС в СОС отново настояха за оставката на кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов


От групата на ГЕРБ-СДС в СОС отново настояха за оставката на кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов

От групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) отново настояват за оставката на кмета на София Васил Терзиев и зам.-кмета по транспорт Илиян Павлов. Това каза общинският съветник от групата Антон Хекимян пред журналисти.  

Той обясни, че причината за поисканите оставки е организация на движението по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен", както и становището на СДВР, което беше изпратено вчера до медиите. В него се посочва, че положените нова маркировка, пътни знаци и преградни съоръжения по булевардите “Витоша“ и “Патриарх Евтимий“, и ул. “Проф. Фритьоф Нансен" не са изградени съгласно действащото законодателство в Република България и не отговарят на реда и условията за организация на движението по пътищата, отворени за обществено ползване. 

Хекимян посочи, че мълчанието е злато, но мълчанието на Васил Терзиев струва около 1,5 млн. лева от парите на софиянци. Ние искаме да знаем колко точно е сумата, която е изплатена за организацията на движението и кой ще поеме отговорността, призова общинският съветник от ГЕРБ. 

По думите на Хекимян безпардонно е отношението и към гражданите, които продължават да протестират. Оставката е акт на отговорност, смята общинският съветник от ГЕРБ. Когато говорим за нарушаване на закона, има много ясен пример и това е Благовест Георгиев, който си позволи да дойде на заседание, вместо и той да си подаде оставката, добави Хекимян. Според него това показва по какъв начин групата на ПП-ДБ-СС са си подбирали хората. 

Добавена на 27.06.2024 г. в 14:00 ч.