Отказът на Румен Радев за Срещата на върха на НАТО потвърждава, че позициите му обслужват чужди интереси, според Делян Пеевски


Отказът на Румен Радев за Срещата на върха на НАТО потвърждава, че позициите му обслужват чужди интереси, според Делян Пеевски

Отказът на Румен Радев да поеме отговорността да оглави делегацията на България на Срещата на върха на НАТО е потвърждение на това, за което предупреждавах многократно - неговите позиции обслужват чужди, а не националните български интереси и са подчинени на зависимости и връзки на Изток, обратно на евроатлантическите ценности и принципи. Това заявява председателят на ДПС Делян Пеевски, цитиран от пресцентъра на партията.

Според него Радев доказа, че не е достоен да представлява интересите на българския народ в НАТО.

С измисленото “различни виждания”, бягство в чужбина, когато НАТО заседава в София и още подобни примери, Радев играе двойна, лицемерна игра, смята Пеевски. Според него Радев последователно и демонстративно се опитва да отклони България от нейните ангажименти и да я дестабилизира, прокарвайки руското влияние и пропаганда в този критичен за сигурността на Европа и света момент.

Последователната позиция на евроатлантическото мнозинство в предходните парламенти на страната в подкрепа за Украйна, срещу непредизвиканата агресия на Русия и лоялността на България към Алианса не може да бъде компрометирана, в името на лични интереси и политически амбиции, добавя Пеевски. 

Той посочва, че заиграването с картата на сигурността и внушаването на страхове у хората е крах за високата институция на президент и злоупотреба с доверието на хората.

По-рано днес от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че президентът Румен Радев не приема предложението на Министерския съвет да ръководи българската делегация и да участва в срещата на държавните и правителствени ръководители във Вашингтон. 

Добавена на 27.06.2024 г. в 19:35 ч.