Делото за убийството на Евгения Чорбанова бе отложено заради все още неизготвена медицинска експертиза


Делото за убийството на Евгения Чорбанова бе отложено заради все още неизготвена медицинска експертиза

Апелативният съд в София отложи за 8 октомври делото за убийството на Евгения Чорбанова. Причината е, че е назначената в предходното заседание медицинска експертиза, която все още не е готова.

Преди два месеца се проведе първо заседание по делото, което вече е на втора инстанция, след като Софийският градски съд осъди на доживотен затвор съпругът на жената Орлин Владимиров и баща му Пламен, но присъдата бе обжалвана.

Съдът назначи експертиза, която да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Експертизата бе поискана от защитата на двамата подсъдими. За изготвянето ѝ ще се ползват всички данни по делото, резултатите от аутопсията на жертвата и ще установи дали твърдяното от Орлин Владимиров, че Евгения си е ударила главата в шкаф, е довело до смъртта ѝ.

След тази експертиза ще трябва да пледираме и да видим какво ще реши съдебният състав, предположи адвокат Иво Найденов, адвокат на близките на загиналата. Той добави, че ако има различие в експертното мнение, може да се наложи нова, арбитражна експертиза.

Добавена на 25.06.2024 г. в 12:10 ч.