ГЕРБ към „Продължаваме промяната-Демократична България“: Важно е да не се спекулира и да говорим с конкретика


ГЕРБ към „Продължаваме промяната-Демократична България“: Важно е да не се спекулира и да говорим с конкретика

Много важно е да не се спекулира и да говорим с конкретика, а не с общи думи. Важно е г-н Богданов (Богдан, ПП-ДБ) да прави разлика между областна управа и Столичната община, за да не се объркват хората. Това заяви в кулоарите на парламента Георги Георгиев от ПГ на ГЕРБ-СДС по повод изявление пред медиите по-рано на представители на ПГ на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) във връзка с освобождаването на областни управители от последните дни.

По думите на Георгиев, министър-председателят има право да реши с какъв екип ще работи по места, за което носи своята отговорност. Всяко назначение, което е компрометирано, ви уверяваме,  че ще се постараем да понесе своята отговорност, заяви той.

Георгиев напомни за чистка, по думите му, в Столичната община от кмета Васил Терзиев. Над 330 редови служители от цялата общинска администрация да бъдат уволнени, става дума за редови служители – това е политическа чистка, която струва на софиянци милион и половина лева само до тук, подчерта депутатът. Резултатът са „зацикли проекти, безобразия в управлението на града, последните дни имаме погазване на историческата ни памет с Войнишкия паметник", обясни Георги Георгиев. Това е управлението на промяната, срещу това ние се противопоставяме, отбеляза той.

Добавена на 05.07.2024 г. в 12:35 ч.