Николай Марков не е член на „Величие", съобщиха от Централния съвет на партията


Николай Марков не е член на „Величие", съобщиха от Централния съвет на партията

Централният съвет на „Величие", цитиран от пресцентъра на партията, съобщи, че Николай Марков не е член на партията. От партията подчертаха, че Николай Марков не е подписал декларация за членство, не е приел устава и ценностите на партията. 

„На Марков беше гласувано доверие, с оглед неговите граждански изяви в медиите през последните години и му беше възложено, заедно с Михайлов, да проведат агитационната част на предизборната кампания, което те направиха с успех. По време на предизборната кампания Марков настояваше да стане председател на партията, но уставът предвижда дълга и сложна процедура, която не беше възможно да се проведе в този период. Той сам се обяви за лидер и председател на партията, което не предизвика възражение от страна на управляващия орган на „Величие" – Централния съвет, с оглед да не се навреди на предизборната кампания", уточниха от партията.

По-рано днес шестима депутати от „Величие“ подадоха заявления за напускане на парламентарната група. Това са депутатите: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова. Според парламентарния правилник минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е 10. Следваща алинея предвижда, че когато броят на народните представители в една парламентарна група спадне под определения минимум, тя преустановява своето съществуване. От „Величие“ в Народното събрание бяха избрани 13 народни представители.

Добавена на 05.07.2024 г. в 22:20 ч.