Променя се организацията на движението за провеждане Патриаршеска интронизация, както и първата Патриаршеска литургия


Променя се организацията на движението за провеждане Патриаршеска интронизация, както и първата Патриаршеска литургия

Променя се организацията на движението за провеждането на Патриаршеска интронизация, както и първата Патриаршеска литургия, съобщиха от Столична община (СО).

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятията, от 8:00 ч. днес, 29 юни, на ул. „Московска“ между ул. „11-ти август“ и ул. „Г.С.Раковски“, както и от 3:00 ч. до приключване на мероприятието на 30 юни на паркинга на пл. „Николай Гяуров“, на паркингите на пл. „Св. Александър Невски“, на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“, на ул. „15-ти ноември“, ул. „Дунав“ между пл. „Св. Александър Невски“ и ул. „Врабча“, ул. „11-ти август“ между пл. „Св. Александър Невски“ и ул. „Врабча“, ул. „Париж“ между ул. „Московска” и ул. „Врабча“, ул. „Московска” между ул. „11-ти август” и ул. „Г.С.Раковски”.

Забранява се влизането на пътни превозни средства, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР, от 18:30 ч. до 21:00 ч. днес по ул. „Московска“ между ул. „11-ти август“ и ул. „Г.С.Раковски“. От 8:45 ч. до 9:15 ч. на 30 юни организацията на движение около църква „Света Неделя” се осъществява по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР. От 11:00 ч. до приключване на мероприятието утре по ул. „15-ти ноември, по ул. „Оборище“ между ул. „11-ти август“ и бул. „Васил Левски“, по ул. „11-ти август“ между ул. „Врабча“ и пл. „Св. Александър Невски“, по ул. „Дунав” между пл. „Св. Александър Невски” и ул. „Врабча”, по ул. „Париж” между ул. „Московска” и ул. „Врабча”, по ул. „Московска“ между ул. „Дунав“ и ул. „Г.С.Раковски“.

От 7:00 ч. на 28 юни до 20:00 ч. на 1 юли се закрива базарът за художествени произведения при пл. „Св.Александър Невски“.

Столична дирекция на вътрешните работи осигурява охрана и постове за контрол и регулиране на движението за горепосочените време и места, посочват от СО. 

Врачанският митрополит Григорий, Видинският митрополит Даниил и Ловчанският митрополит Гавриил са тримата кандидати за български патриарх.

Добавена на 29.06.2024 г. в 10:45 ч.