Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи поздрави председателя на ДПС Делян Пеевски за изборните резултати


Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи поздрави председателя на ДПС Делян Пеевски за изборните резултати

Главният мюфтия д-р Мустафа Алиш Хаджи поздрави председателя на ДПС Делян Пеевски за изборните резултати и представянето на партията на проведените парламентарни и европейски избори, съобщи пресцентърът на ДПС.

Пред водача на мюсюлманите в България, Делян Пеевски подчерта, че ДПС и лично той са ангажирани максимално с решаването на проблемите на българските мюсюлмани, като пълноправни български граждани и изрази подкрепата си за мюсюлманското изповедание в България, се посочва в съобщението.

От пресцентъра информират, че на срещата двамата са обсъдили необходимостта от стабилност на политическата система в страната и желанието на българските мюсюлмани за управление, което е насочено към решаването на проблемите на хората.

Главният мюфтия е благодарил за съдействието за реализирането на Социалната кухня към Главно мюфтийство, която вече работи и на Курбан Байрам там е било раздадено дарение от лидера на ДПС.

В началото на годината почетният председател на ДПС Ахмед Доган и Делян Пеевски обявиха инициатива за създаването на социална кухня и към Главно мюфтийство, като целта на инициативата е да обединява хората, независимо от тяхната вяра и етнос.

Добавена на 28.06.2024 г. в 14:20 ч.