Обвиненията на ГЕРБ за подземни паркинги в училища са или непознаване функционирането на Общинския съвет, или злонамерена политическа атака, написа Васил Терзиев


Обвиненията на ГЕРБ за подземни паркинги в училища са или непознаване функционирането на Общинския съвет, или злонамерена политическа атака, написа Васил Терзиев

Отправените днес от ГЕРБ обвинения относно подземни паркинги в училища можем да окачествим или като демонстрация на непознаване на начина, по който функционира Общинският съвет, или като злонамерена политическа атака. Това написа кметът на София Васил Терзиев в профила си във Фейсбук по повод изявление на общинските съветници от групата на ГЕРБ-СДС от по-рано днес. 

Според ГЕРБ Васил Терзиев и общинският съветник Борис Бонев предлагат да бъдат изградени подземни паркинги под 22-ро и 41-во училище в София, както и до 43-та детска градина - и трите в район „Триадица“. Изказването им бе за първа точка в дневния ред на предстоящото на 11 юли заседание на Столичния общински съвет (СОС) с вносител кметът на София за приемане на Програма за придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост на Столичната община за 2024 година.

„Обектите, които бяха посочени днес са приети в Подробния устройствен план (ПУП) през 2012 г. Съгласно действащото законодателство, Общинският съвет приема всяка година индикативна програма за управление и разпореждане с общинската собственост“, написа още столичният кмет. 

По думите му съдържанието на тази индикативна програмата се изготвя на база постъпила информация от районните кметове в качеството им на управляващи имотите в поверените им райони, както и защото са най-добре запознати с нуждите и приоритетите на живущите в районите. „Присъствието на даден имот, независимо от начина му на управление и разпореждане в общинската програма, е индикативно. Тоест, всяко последващо действие задължително отново минава през обсъждане и решение на Общинския съвет“, добави Терзиев.

 

Добавена на 09.07.2024 г. в 23:50 ч.