Наша отговорност е да подкрепяме Украйна, докогато трябва, с каквото можем, заявиха в декларация от "Продължаваме промяната-Демократична България"


Наша отговорност е да подкрепяме Украйна, докогато трябва, с каквото можем, заявиха в декларация от "Продължаваме промяната-Демократична България"

Наша отговорност е да подкрепяме Украйна, докогато трябва, с каквото можем, за да върнем мира, справедливостта и бъдещето на децата на Украйна, заявиха в декларация от парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ). Декларацията по повод масирана руска ракетна атака срещу Украйна, при която беше ударена и детска болница в Киев беше прочетена от трибуната на Народното събрание от заместник-председателя на групата Людмила Илиева.  

„Има събития, които разкриват лъжи, свалят маски и крещят истината. Събития, които е невъзможно да бъдат разбрани, защото са отвъд всяка норма на човечност“, посочи тя. „Над 40 са жертвите заради атаката с руска ракета по детската онкологична болница в Киев. Това направи кремълският режим, разпореди да се стреля по деца, по беззащитните, по невинните и уязвимите“, отбеляза Илиева. Това е поредното доказано престъпление, поредното зверство с ясен автор, се казва още в декларацията на ПП-ДБ. 

„В демократичните общества най-голямата ценност е човешкият живот, а децата са бъдещето, нашето общо бъдеще. Те носят светлина, те са животът, който не може да бъде прекършен, но може да потъне в мрак – мракът на безчовечността, на отчаянието, на безправието. Ще допуснем ли това да се случи? Не, не трябва. Не, не бива. Не, не можем да допуснем това“, заяви Людмила Илиева. 

„Затова Путин трябва незабавно да напусне международно признатите граници на Украйна. Войната трябва да спре. Мирът трябва да бъде възцарен и пазен, и завещан на децата ни“, каза още заместник-председателят на ПГ на ПП-ДБ. „И нека всички, които говорят за това, че Украйна трябвало да се предаде, че помощта само удължавала войната, че България трябвало да запази неутралитет, разберат ясно едно - България е в Европа, България е Европа, България вижда Украйна в Европа и България подкрепя Украйна като част от Европа“, посочи тя. „Нашата отговорност е ясна - да я подкрепяме, докогато трябва, с каквото е нужно, за да върнем мира, справедливостта и бъдещето на децата на Украйна. Бъдеще, каквото българските деца имат и каквото всяко дете заслужава да има“, заяви Людмила Илиева.

Добавена на 10.07.2024 г. в 10:30 ч.