Движението е натоварено на някои гранични пунктове с Гърция и Румъния, фериботната платформа на ГКПП „Оряхово” не работи


Движението е натоварено на някои гранични пунктове с Гърция и Румъния, фериботната платформа на ГКПП „Оряхово” не работи

Трафикът е интензивен на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция и Румъния на изход за товарни автомобили, съобщиха от Главната дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 часа тази сутрин.

На границата с Румъния движението е интензивно на ГКПП „Кардам" и „Дуранкулак' на изход за товарни автомобили. В 06:40 часа днес на ГКПП „Оряхово”, вследствие на силен порив на вятъра, фериботната платформа на българска територия временно преустановява работа.

Трафикът е интензивен на изход  за товарни автомобили  на ГКПП „Кулата" при границата с Гърция. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на границите с Република Северна Македония и Турция.

Добавена на 27.06.2024 г. в 10:55 ч.