Парламентът продължи при закрити врата изслушването за позицията на България за Срещата на върха на НАТО


Парламентът продължи при закрити врата изслушването за позицията на България за Срещата на върха на НАТО

Парламентът реши да продължи при закрити врата изслушването на служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон. 

Предложението за закрито заседание направи Тошко Йорданов („Има такъв народ“). Има неща, които на тази среща България трябва да потвърди или да не се съгласи, за които няма санкция от Народното събрание, посочи той. По думите му президентът е абсолютно прав да откаже да води делегацията на срещата. 

Първо предложението му за закрито заседание беше отхвърлено, като за него гласуваха 96 народни представители, 28 бяха против и 52 се въздържаха.  

Сега доказвате, че вътре наистина има неща, от които ви е страх. Вътре има неща, за които няма санкция от НС, коментира Тошко Йорданов и поиска прегласуване, при което предложението му за закрито заседание беше прието със 106 гласа „за“, 37 „против“ и 54 гласа „въздържал се“.

Добавена на 04.07.2024 г. в 12:35 ч.