Не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство, ще бъдем конструктивна опозиция, заявиха от ПП


Не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство, ще бъдем конструктивна опозиция, заявиха от ПП

В 50-ото Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция, се казва в позиция, приета на форума на "Продължаваме Промяната". Това съобщиха от пресцентъра на партията, припомняйки, че решенията от 7 юли на Националният съвет (НС) на “Продължаваме Промяната” и обсъдените резултати от последните парламентарни избори. Членовете на НС одобриха Стратегията за развитие на политическа партия “Продължаваме Промяната” (ПП) за 2024 г. и 2025 г., представена от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев. Беше одобрен и курс за консолидация и надграждане на коалицията с "Демократична България" (ДБ), информират от ПП.

Относно стратегията за развитие на ПП НС потвърди ясното позициониране на ПП като центристка партия, в чиято мисия и визия водещи са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани. Членовете на НС потвърдиха необходимостта от по-добра и открита комуникация - повече ясни послания, свързани освен с геополитическото място на България в ЕС и с темите, които са най-важни за всекидневието на хората. Форумът се обяви за безкомпромисна борба срещу дезинформацията. Гласувано беше доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев и им беше възложено да пристъпят към реализация на Стратегията за развитие на партията.

По темата консолидация в рамките на коалиция с ДБ НС на ПП обсъди възможностите за надграждане и укрепване на коалицията с партиите от ДБ. Форумът одобри курс за консолидация в рамките на коалиция с ДБ и даване на мандат на двамата съпредседатели и на акад. Денков да участват в преговори за надграждане на коалиционното споразумение с ДБ. Поставената цел е възвръщане на доверието на избирателите и разширяване на политическата подкрепа за коалицията.

Добавена на 08.07.2024 г. в 18:35 ч.