Резултатите от второто класиране в Техническия университет в София ще бъдат обявени на 13 юли


Резултатите от второто класиране в Техническия университет в София ще бъдат обявени на 13 юли

Резултатите от втория етап на класирането в Техническия университет (ТУ) в София ще бъдат обявени на 13 юли, събота, след 18:00 часа. Това съобщават от висшето училище.

В същия ден записването на класираните в първия етап студенти продължава до 16:30 часа.

Всички кандидат-студенти ще могат да видят своето класиране в "Персонална информация на кандидат-студента" на интернет страницата на ТУ-София, на адреса: https://priem.tu-sofia.bg/search.

Както писа БТА, Техническият университет в София обяви семестриалните такси за обучение на студентите, съобщиха от висшето училище.

Семестриалната такса за обучение на студенти в редовно обучение по държавна поръчка по направлението 4.6 "Информатика и компютърни науки" и по направлението 5.3 "Комуникационна и компютърна техника" е 600 лева.

По всички направления от област 5 "Технически науки" семестриалната такса за обучение на студенти в редовно обучение по държавна поръчка е 550 лева.

Семестриалната такса за обучение на студенти в редовно обучение по държавна поръчка по направлението 3.7 "Администрация и управление" е 350 лева.

БТА припомня, че в Техническия университет в София започна записването за учебната 2024/2025 година след излезлите резултати от първото класиране на кандидат-студентите. Всеки кандидат-студент може да провери класирането си в електронната система в сайта на университета. Записването е от 8 до 12 юли, както на 13 и 20 юли, събота.

Необходимите документи за класиралите се по първо желание са оригинал и копие на диплома за завършено средно образование, четири снимки и лична карта. Те се подават в съответната специалност в определения срок, като преди това внасят държавната такса за обучение за зимния семестър на учебната 2024/2025 година.

 

Добавена на 11.07.2024 г. в 15:45 ч.