Назначиха седем нови областни управители - на Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол


Назначиха седем нови областни управители - на Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол

Служебното правителство назначи седем нови областни управители - на Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Със същото решение са освободени заемащите досега длъжността.

Област Враца

За областен управител на област Враца е назначен Николай Николов. Той е финансист по образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Враца. Преди това е работил шест години в същата областна администрация в сферата на административния контрол и регионалното развитие.

Област Монтана

Калин Хайтов поема поста областен управител на област Монтана. Досега той е заемал длъжността заместник областен управител в същата област. Калин Хайтов е бил преподавател в професионалната гимназия „Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана. Завършил е Русенския университет „Ангел Кънчев“. 

Област Разград

За областен управител на област Разград е назначен Севджан Съдкъев. Притежава богат административен опит. Придобива образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Индустриален мениджмънт“ от Русенския университет „Ангел Кънчев“. 

Област Смолян

Румен Пехливанов е назначен за областен управител на област Смолян. Той е икономист по образование. Притежава дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е бил кмет на община Рудозем, а между 2003 г. и 2007 г. – председател на общинския съвет в същата община.

Област Стара Загора

За областен управител на област Стара Загора е назначен Методи Марков. Притежава образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Публична администрация“ от Академията на МВР в София. Той е дългогодишен служител в системата на МВР. От 2011 г. до 2018 г. е зам.-кмет на община Мъглиж. 

Област Шумен

Бейнур Ахмед е назначен за областен управител на област Шумен. Близо 15 години работи в община Шумен, а от 2013 г. до 2015 г. е главен секретар на Областната администрация Шумен. Завършил е ШУ „Епископ Константин Преславски“.

Област Ямбол

За областен управител на област Ямбол е назначен Николай Костадинов. Притежава висше юридическо образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Ямбол. Преди това, близо седем години е бил старши юрисконсулт в Инспекция по труда – Ямбол.

БТА припомня, че на 26 юни т.г. служебният кабинет назначи четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково.

Добавена на 03.07.2024 г. в 20:55 ч.