Георги Гвоздейков ще даде старт на ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух на летище "Бършен"


Георги Гвоздейков ще даде старт на ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух на летище "Бършен"

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и кметът на община Сливен Стефан Радев ще дадат старт на ремонта на временната оперативна база за спешната медицинска помощ по въздух (HEMS), която се намира на летище "Бършен". Това съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Събитието ще се проведе днес от 11:00 ч. на летище "Бършен", гр. Сливен. 

Община Сливен предостави за временно ползване терен и сграда, които ще се използват до изграждането на постоянната оперативна база, която също ще се намира на територията на летището, посочват от Министерството.

Припомняме, че на 7 юли министър Георги Гвоздейков обяви във фейсбук страницата си, че през седмицата започва основен ремонт на хангара на летище "Бършен" в Сливен, където от края на октомври ще влезе в експлоатация и дежурство оперативна база - Сливен. 

През март Гвоздейков каза, че в "Бършен" ще е втората оперативна база за извършване на операции за спешна медицинска помощ по въздух. Там ще бъде позициониран вторият хеликоптер, който ще обслужва източната част на България. 

Добавена на 11.07.2024 г. в 06:55 ч.