От БСП подхождаме с уважение към ГЕРБ за това, че правят опит да съставят кабинет, но не можем да го подкрепим, заяви Борислав Гуцанов


От БСП подхождаме с уважение към ГЕРБ за това, че правят опит да съставят кабинет, но не можем да го подкрепим, заяви Борислав Гуцанов

Подхождаме с нужното уважение към нашия основен опонент през последните 15 години – политическа партия ГЕРБ, за това, че правят опит да съставят кабинет. Заедно с това нашата позиция е пределно ясна - казали сме не един път и не два пъти, че ние не можем да подкрепим такъв кабинет, заяви председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Борислав Гуцанов. 

Той коментира заявените три приоритета на проектокабинета „Желязков“ и заяви, че тези приоритети не могат да получат гласовете на „БСП за България“.

Никой не командва никоя парламентарна група и моля такава реторика да няма в парламентарната зала, каза още Гуцанов. БСП е на 130 години и досега не се е намерил никой, който може да управлява процесите в БСП извън БСП, отбеляза той. 

Оставаме с уважението към нашия опонент, но различията ни са сериозни, заяви Гуцанов. Трябва да има кабинет, но на експерти, на националното спасение и съгласие, който да защитава интересите на България и да работи за просперитета на българските граждани, коментира председателят на парламентарната група на „БСП за България“. 

Добавена на 03.07.2024 г. в 20:35 ч.