В парламентарната група на "Величие" има разлом, който само слепец не може да види, смята депутатът Красимира Катинчарова


В парламентарната група на "Величие" има разлом, който само слепец не може да види, смята депутатът Красимира Катинчарова

Днес в парламентарната ни група има разлом, който само слепец не може да види. Това заяви народният представител Красимира Катинчарова, която заедно с Ивелин Михайлов направи изявление във фейсбук страницата „Свободен глас“. Ръководството седи в една стая, депутатите в друга стая. Това, което ни пречи да работим, е изчезналото доверие помежду ни. Ние сме длъжни да продължим да работим за тези, които ни изпратиха там, каза депутатът.

По-късно днес се очаква заседание на парламентарната група на „Величие“. По думите на Катинчарова разделението е настъпило почти веднага след избора на ръководство на групата. Ивелин Михайлов обяви днес, че има запис, че е заплашван от председателя на парламентарната група на партията Николай Марков. В последвалото изявление, заедно с депутата Катинчарова, Михайлов не показа записа, но потвърди, че от него се искало да се откаже от „Величие“. 

Катинчарова обяви, че в парламентарната им група никога не е била обсъждана подкрепа за програмно правителство. Припомняме, че такава заявка бе направена от председателя на парламентарната група Николай Марков, който при консултациите за съставяне на правителство, заяви, че са предложили на президента реализация на правителство с ясно програмно управление.

Ние никога не сме планирали да гласуваме за програмно правителство, коментира депутатът. Относно ръководството на групата, Катинчарова добави, че в него са влезли основно депутати от София и Дарин Георгиев от Пловдив, докато останалите са останали в периферията. Хората в ръководството ги свързва дългогодишно приятелство, обясни Катинчарова. Преди да влезем в парламента най-големият ни враг бяха ГЕРБ и ДПС, а вътре изведнъж „Възраждане“ станаха най-големият ни враг, защото заради невъзпитаното им държание в пленарна зала, ние сме настройвани един срещу друг, добави Катинчарова. 

„Поради цялата несигурност и липса на доверие в групата ни и растящото недоверие сред нашите избиратели отвън, вече не знам дали това не е някакъв план. Виждам, че г-н Марков е изменчив в своята позиция, защото не само аз, но и колегите намираме разминаване между думите от срещите ни с хората и неговите дела вътре в парламентарната група“, каза тя. 

Ивелин Михайлов коментира, че от него е било поискано извинение, за да работи добре парламентарната група. Той посочи, че при среща с Николай Марков и Дарин Георгиев на 27 юни, двамата са обявили как ще гласуват за правителство, че няма да подкрепят такова с първи и втори мандат. Третият, ако отиде при „Има такъв народ“ и те ни чуят и направят програмно правителство – тогава ние ще го подкрепим, разясни Ивелин Михайлов заявените намерения на парламентарната група. По думите му тече постоянен натиск Николай Марков да стане председател на партията, за да може да контролира решенията, добави той. 

Добавена на 02.07.2024 г. в 16:15 ч.