Хюсни Адем ще бъде народен представител на мястото на Филиз Хюсменова


Хюсни Адем ще бъде народен представител на мястото на Филиз Хюсменова

Хюсни Осман Адем е обявен за народен представител в 50-ото Народно събрание от Трети изборен район – Варненски, издигнат от Движението за права и свободи (ДПС). Това се посочва в решение на Централната избирателна комисия (ЦИК).

С писмо в ЦИК е получено решение на Народното събрание от 21 юни 2024 г., с което са прекратени пълномощията на Филиз Хакъева Хюсменова като народен представител от Трети изборен район – Варненски, издигната от листата на ДПС в 50-то Народно събрание.

Според сайта на районната избирателна комисия втори в кандидатската листа е Месут Ердинч Рушид.

В друго решение на ЦИК се посочва, че от Рушид е постъпило заявление, с което иска да бъде заличен и да не бъде обявен за избран за народен представител от кандидатската листа на Движението за права и свободи. С решение от 13 юни 2024 г. Месут Ердинч Рушид е обявен в списък Б, под № 102 от кандидатската листа на ДПС в Трети изборен район – Варненски. Подаденото заявление следва да се счита като заявление от Месут Ердинч Рушид да бъде заличен от обявения списък Б и да не бъде обявен за избран за народен представител, посочват от ЦИК и добавят, че Месут Ердинч Рушид е заличен от списъка.

 

 

Добавена на 27.06.2024 г. в 18:30 ч.