Танцовият състав “Луди млади” от Шумен спечели бронзов медал на финалите на Dance World Cup


Танцовият състав “Луди млади” от Шумен спечели бронзов медал на финалите на Dance World Cup

Танцовият състав “Луди млади” към Средно училище “Сава Доброплодни” в Шумен спечели бронзов медал на финалите на Dance World Cup в чешката столица Прага, в конкуренцията на 40 състава от 37 държави, съобщи за БТА хореографът на формацията Борис Иванов.

По думите му тридесет и двамата танцьори от „Луди млади“, на възраст от 14 до 21 години, са представили на световното първенство по танци две изпълнения – „Средногорци" и "Пирински танц". Първото е на доц. Георги Хинов, а второто е по моя хореография, отбеляза Иванов и благодари на своите възпитаници, на ръководството на училището, на настоятелството на учебното заведение и на всички, подпомогнали участието на танцьорите на „Луди млади“ на най- престижния световен форум за танци.

Борис Иванов и танцьорите от състава ще дадат пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Шумен след завръщането си в областния град.

Танцовият състав "Луди млади" към Средното училище "Сава Доброплодни" в Шумен завоюва през август 2021 г. бронзови медали от Световното първенство по танци в град Телфорд, Великобритания. 

Тогава ръководителят на състава Борис Иванов каза за БТА , че са отличени в категорията "Характерни танци", за изпълнители до 25 години, с танца "Лудоселската", представящ народните танци в Североизточна България, по негова хореография, с музиката на д-р Петьо Кръстев. На четвърто място на първенството през 2021 г. беше класиран представеният от шуменския състав "Дунавски танц".

Заради пандемията от КОВИД-19 и противоепидемичните мерки пред 2021 г. формацията участва в надпреварата с изпратени записи на танци.

"Луди млади" спечели Световното първенство по танци в Испания през 2018 г. в раздела "Характерни танци", в конкуренцията на над 10 000 участници, припомни тогава пред БТА Иванов.

 

Добавена на 06.07.2024 г. в 00:40 ч.