Атанас Зафиров поздрави новия министър-председател на Великобритания Киър Стармър за изборната победа на Лейбъристката партия


Атанас Зафиров поздрави новия министър-председател на Великобритания Киър Стармър за изборната победа на Лейбъристката партия

И.ф. председател на БСП Атанас Зафиров поздрави председателя на Лейбъристката партия във Великобритания Киър Стармър за победата на изборите. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

„Вашите изключителни резултати на изборите показват колко много сте израснали като партия и колко убедително сте показали на хората в Обединеното кралство, че е необходима промяна“, пише Зафиров. 

Атанас Зафиров пожела успешен и ползотворен мандат на бъдещия министър-председател Киър Стармър и изрази надежда за засилено сътрудничество и обмен на положителен опит между двете партии.

По-рано днес Киър Стармър стана новият премиер на Великобритания след аудиенция при крал Чарлз Трети в Бъкингамския дворец. Той ще оглави британското правителство, след като консерваторите претърпяха тежко поражение на произведените вчера в страната предсрочни парламентарни избори. В първата си реч след встъпването си в длъжност Киър Стармър заяви, че страната трябва да преоткрие своята идентичност и да се пренастрои в по-широк план, като обеща да се бори за възстановяване на доверието в политиката и да служи на всички избиратели.

Добавена на 05.07.2024 г. в 18:50 ч.