Евродепутатът Ивайло Вълчев е избран за член на бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента


Евродепутатът Ивайло Вълчев е избран за член на бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента

Евродепутатът от „Има такъв народ” (ИТН) Ивайло Вълчев бе избран за член на бюрото на групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) по време на учредителното събрание в рамките на изнесеното заседание на групата в Сицилия. Това съобщиха от пресцентъра на ИТН.

От ИТН посочиха, че партията става част от ръководното тяло на третата по големина група в Европейския парламент (ЕП), която обединява десни, патриотични и консервативни партии от цяла Европа.

Дясноцентристката група на Европейските консерватори и реформисти в ЕП избра за свои съпредседатели Никола Прокачини от Италиански братя - Италия и Йоахим Брудзински от Право и справедливост - Полша. 

От ИТН добавиха, че групата на ЕКР ще отстоява показаното от гражданите на Европа желание за един Европейски съюз, който да се върне към своите корени на лишено от всякаква идеология икономическо сътрудничество.

„Това е успех и признание за ИТН. Гласът на нашата организация ще се чува все по-силно в Брюксел и ще имаме пряко участие в оформянето на политиките и позициите в рамките на групата на ЕКР. Като трета по сила политическа формация, ЕКР ще има решаващо значение за формирането на мнозинството в настоящия мандат на Европейския парламент и се радвам, че като член на бюрото, ще мога да защитавам българския интерес“, каза Ивайло Вълчев.

На 19 юни от ИТН обявиха, че партията е била приета в групата на ЕКР в Европейския парламент. Като основни свои задачи Вълчев изведе запазването на традиционните ценности на Европа, насърчаването на десни политики, които да доведат до икономически просперитет, както и защитата на външните граници на Европейския съюз.

Добавена на 04.07.2024 г. в 16:05 ч.