Доброволци към Българския младежки Червен кръст и ученици ще демонстрират умения в състезание по първа помощ


Доброволци към Българския младежки Червен кръст и ученици ще демонстрират умения в състезание по първа помощ

Доброволци към Българския младежки Червен кръст и ученически отбори ще демонстрират умения в състезание по първа помощ. Това съобщиха от пресслужбата на Българския Червен кръст. Над 200 доброволци и 20 екипа с ученици на възраст 15-19 г. ще демонстрират своите знания и умения по оказване на първа долекарска помощ по време на единайсетото Национално състезание по първа помощ.  Участниците ще покажат и уменията си в оказване на психосоциална подкрепа, умения за реакция при бедствия, както и знания за Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец.

Състезанието ще бъде на 7 юли в Националния учебно-логистичен център на БЧК, село Лозен. Събитието се провежда от 2001 г. насам  и има за цел да покаже нивото на подготовка за реакция при бедствия и кризи на младежките аварийни екипи, както и да популяризира дейностите на Българския младежки Червен кръст сред обществото. 

Главни съдии на състезанието ще бъдат д-р Благомир Здравков, директор на Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. Иван Митев“ и д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

През миналата година в подобно състезание участваха екипи от деца на възраст 12-14 г. 

БЧК организира и традиционно състезание за възрастни хора по бедствена готовност, първа помощ, психосоциална подкрепа и познания за техните права, което ще се проведе на 7 октомври 2023 г. от 09:30 ч. в центъра на БЧК в село Лозен. 

Добавена на 05.07.2024 г. в 17:00 ч.