Не вярвам, че ще се проведат други срещи с Ахмед Доган утре, каза Рамадан Аталай


Не вярвам, че ще се проведат други срещи с Ахмед Доган утре, каза Рамадан Аталай

Това са манипулации - така депутатът Рамадан Аталай, който преди дни беше изключен от парламентарната група на ДПС, отговори на въпрос на журналисти в Бургас ще има ли продължение на срещите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и с председателя на движението Делян Пеевски утре.

"Не вярвам, че след като вече е решено, че връщане назад няма, да се проведат други срещи“, посочи Аталай. Запитан какво има предвид под „връщане назад няма“, той отказа коментар.

По-рано днес част от членовете на Движението се срещнаха с почетния председател в имота му в парк „Росенец“ край Бургас.

След срещата председателят на ДПС Джевдет Чакъров коментира, че ДПС не функционира нормално и трябва да се върне към нормалността. Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава, посочи Чакъров. Проведохме задълбочено заседание с нашия почетен председател. Обсъди се политическата ситуация в страната. Обсъди се и ситуацията вътре в нашата политическа сила и в парламентарната ни група, каза още Джевдет Чакъров. 

Видно е, че ситуацията има своите измерения с оглед натрупаното напрежение, отбеляза той. Това, което обсъдихме на срещата, е, че ДПС не функционира в нормалния си вид и съдържание. Необходимо е да се върне към нормалността по отношение на функционирането. Имаме предвид автентичното ДПС – с функциониране на колективните органи, диалог, визия, обсъждане на решения, които произтичат от колективните органи, съобразно нормите в нашия устав, посочи Чакъров. Решението на всички колеги е, че връщане назад няма и трябва да възстановим нормалността, заяви той.

Добавена на 06.07.2024 г. в 19:10 ч.