Ивелин Михайлов от „Величие“ обяви, че има запис, в който е заплашван от председателя на парламентарната група на партията Николай Марков


Ивелин Михайлов от „Величие“ обяви, че има запис, в който е заплашван от председателя на парламентарната група на партията Николай Марков

Ивелин Михайлов от „Величие“ обяви, че има запис, в който е заплашван от председателя на парламентарната група на партията Николай Марков. В предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. Михайлов обясни, че записът е направен след като на среща с Николай Марков и депутата от партията Дарин Георгиев му е било казано, че са склонни да подкрепят програмно правителство. Според Ивелин Михайлов, това е в противоречие с обещанията, които са били дадени на избирателите.

Създателят на „Исторически парк“ заяви, че в „група, в която си общуват (депутатите от „Величие“) са обявили, че няма да подкрепят нито първо, нито второ и трето правителство.“

По думите му, от него се иска да се откаже от „Величие“. Записът бил направен, „защото срещу мен имаше заплахи и други неща, ако не се прехвърли ръководството на партията при полковника ще бъда унищожен.“ Заплахите са от Николай Марков, потвърди Михайлов.

„Тези заплахи ги имаше и към други членове на партията, включително към депутати, като се мъчат да ги принудят да направят нещо, като иначе аз ще бъда унищожен. Заплахите са, че няма да си намеря място в нито една точка в света“, каза още Ивелин Михайлов.

Включително има заплахи от Виктория Василева, добави той.

"Полковникът (Николай Марков) ми каза: „Аз мога с едно щракване с пръсти да ти реша финансовите и политическите проблеми: Аз му казах: Полковник, чакай, ти вчера нямаше пари за едно кафе, изведнъж имаш толкова много пари?", каза още Михайлов.

Ако тези хора (Николай Марков, Виктория Василева, Георги Куков ) не искат да работят по този начин, нека да отстъпят мястото си на вторите след тях, за да може да си свършим работата, допълни той.

Добавена на 02.07.2024 г. в 10:10 ч.