За приемственост и оценка на работата говори фактът, че министри от служебното правителство са предложени в проектокабинета на Росен Желязков, каза Димитър Главчев


За приемственост и оценка на работата говори фактът, че министри от служебното правителство са предложени в проектокабинета на Росен Желязков, каза Димитър Главчев

За приемственост и оценка на работата говори фактът, че министри от служебното правителство са предложени в проектокабинета на Росен Желязков, каза пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев. Лично аз ако бях, щях всичките да ги предложа, но тогава щеше да се изгуби партийността, допълни той. 

По-рано днес от ГЕРБ-СДС предложиха на президента Румен Радев структура и състав на правителство, начело с Росен Желязков.

Димитър Главчев не отговори на въпроса дали предложеният кабинет ще бъде подкрепен в парламента, но се обърна към лидерите на партиите в Народното събрание.

„Не е лошо лидерите на политически партии в България да вземат добър пример от европейските лидери, които няма и преди седмица се обединиха от три групи - ЕНП, социалистите и Обнови Европа, и сформираха мнозинство. Аз мисля, че тук, в българския парламент има такива политически сили, които са от тези семейства, и ако погледнат този пример, ще сформират много стабилен кабинет“, каза още Главчев.

Според него се вижда с какви темпове работи служебното правителство. Той припомни, че от днес пенсиите са увеличени с 11%, въпреки спекулациите, че няма да са с 11 на сто. Другата седмица ще са по сметките на над 2 милиона пенсионери, каза още служебният премиер. Главчев отрече да се подготвя актуализация на бюджета.

Добавена на 01.07.2024 г. в 15:35 ч.