Делян Пеевски: ДПС няма да се разцепи, ще върнем празен мандат


Делян Пеевски: ДПС няма да се разцепи, ще върнем празен мандат

ДПС ще бъде монолитно и с г-н Доган ще върви напред и ще бъдем заедно, каза председателят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента. На никого няма да позволим да цепи и да интригантства. Имам различия към определени хора, каза Пеевски. Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно, ДПС няма да се разцепи. Четиринадесетте депутати, които гласуваха против Росен Желязков, няма да бъдат изключени, заяви още Пеевски. 

Ще върнем втория мандат веднага. Третият мандат вероятно също няма да е успешен и е ясно, че вървим към избори, каза Пеевски. Той призова президентът да забърза процедурата с мандатите. Ясно е, че се върви към избори, посочи председателят на ДПС и определи това като огромна грешка.

Искам да се чуват регионите. Когото не харесват хората, не искам да е депутат, не искам да се бърка в организациите и да потиска хората, коментира още Пеевски. Държа хората на ДПС спокойно да си избират своите представители и всички да бъдем заедно, каза още той. И обясни, че са изключени от парламентарната група само хора, за които това е било поискано от организациите. Няма нито един изключен от мен човек, добави той на въпрос дали ще бъдат изключени 14 депутати на ДПС, гласували против кандидатурата на Росен Желязков за премиер, излъчен от ГЕРБ-СДС.

Относно споделените отговорности с другия председател, Пеевски каза, че Джевджет Чакъров има точни функции, които са ясно профилирани. 

Добавена на 04.07.2024 г. в 15:00 ч.