Развитието на северните райони на София е един от приоритетите, по които се работи, написа във Фейсбук столичният кмет Васил Терзиев


Развитието на северните райони на София е един от приоритетите, по които се работи, написа във Фейсбук столичният кмет Васил Терзиев

Развитието на северните райони е един от приоритетите, по които с екипа ми работим, написа във Фейсбук столичният кмет Васил Терзиев. По думите му целта е подобряване на достъпа до северните територии, осигуряване на адекватна транспортна инфраструктура и по-голяма възможност за инвестиции.

Терзиев посочва, че е присъствал на „първа копка“ на спортни площадки в двора на 156 ОУ „Васил Левски“ в район „Кремиковци“, за които се планира да бъдат готови за новата учебна година. 

През тази година е санирана сградата на читалището в Бухово, реновирани са две детски площадки в детската градина в Бухово, както и детски площадки в с. Желява. Ремонтирани са тротоари в кварталите „Кремиковци“, „Враждебна“ и „Челопечене”, както и в селата Долни Богров, Горни Богров, Яна и Желява. В момента се реновират тротоари в Бухово, предстоят ремонти и в кв. “Ботунец”. 

Един от най-важните пътни инфраструктурни обекти в района е ул. „Челопешко шосе“, която ще даде бърза връзка на северните територии с централната градска част. В бюджета на Столичната община са заложени средства за основен ремонт от околовръстния път до моста на кв. “Челопечене”, добавя Терзиев. Изготвят се проектите и за участъка от бул. “Ботевградско шосе” до Околовръстния път, пише още той. 

"Моето виждане е районните администрации да разполагат с повече властови и финансов ресурс, да участват в ключовите процеси и в определянето на приоритетите, за да се справят с характерните за своя район предизвикателствата", допълва Терзиев.

Добавена на 06.07.2024 г. в 16:30 ч.