Новият Национален пресклуб на БТА в Монтана се намира в сграда, която е културно наследство, заяви кметът на Монтана Златко Живков


Новият Национален пресклуб на БТА в Монтана се намира в сграда, която е културно наследство, заяви кметът на Монтана Златко Живков

Сградата, в която се намира Националният пресклуб на БТА в Монтана е културно наследство и важна за града още от времето на цар Фердинанд, обяви при откриването на клуба кметът на Монтана Златко Живков. По думите му сградата е една от седемте в центъра, чиито фасади са били обновени през 2003 г. по програмата „Красива България“. „Аз не давам нито една година от всичките от 1999 г. насам за абсолютно нищо, защото знам с какво усилие и труд всичко е направено, за да може днес да влезем и да го продължим“, коментира Живков.

Той започна обръщението си с думите на Апостола на свободата Васил Левски „Работата за да стане, трябва да се захване из вътре“. „Ние сме имали редица национални герои, които са робували, очаквали помощ отвън под една или друга форма, докато някои са проумели, че трябва да се вземем в ръце и да си помогнем ние самите“, посочи кметът на Монтана.

Той поздрави генералния директор Кирил Вълчев за усилията, които полага за развитието на мрежата от пресклубове на агенцията у нас и в чужбина и припомни, че една многобройните награди, които е получавал – „Сребърната птица“ за развитие на Северозапада, му е връчена от предишния генерален директор на БТА Максим Минчев в далечната 2013 г..

„Пожелавам на всички вас да сте свободни и независими, защото има свободни и зависими. Никога да не се притеснявате от измислени герои на деня, а да следите и да гледате фактите, които говорят за развитие, говорят за работа, така да дадете възможност на всяка гледна точка. Хората заслужават всичко, но не и пренебрежение, но не и неуважение към труда и към това, което правят. Дълбоко вярвам в това нещо“, каза още Златко Живков.

Добавена на 24.06.2024 г. в 16:10 ч.