Фотоконкурс на Европейската агенция по околна среда акцентира върху промяната на градовете към по-зелени и по-устойчиви


Фотоконкурс на Европейската агенция по околна среда акцентира върху промяната на градовете към по-зелени и по-устойчиви

Европейската агенция по околна среда (ЕАОС) обявява фотоконкурса „Urban Treasures“ (Градски съкровища), с който цели да открие как се преобразява градовете и селищата към по-зелени и по-устойчиви пространства. Акцентът е върху това как градовете процъфтяват заедно с природата, а кварталите се развиват като жизнени, екологични убежища. Това съобщават от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Три категории ще има в конкурса, озаглавени: „Дивата природа в града“, „Чаровни квартали“ и „Зелено в сърцето“. Допуска се участие с до пет снимки в една или повече категории. Фотосите трябва да бъдат изпратени до 1 октомври тази година. Приемат се снимки в близък план, от птичи поглед или от нивото на очите. Всички участници трябва да са навършили 18 години и да са граждани на една от 27-те държави членки на Европейския съюз, Исландия, Лихтенщайн, Норвегия, Швейцария, Турция, Северна Македония, Албания, Косово, Черна гора, Сърбия и Босна и Херцеговина.

Кандидатства се онлайн тук . Победителят във всяка категория ще получи парична награда от 1000 евро. Допълнителни награди от 500 евро ще бъдат присъдени на най-добрия млад участник, както и на любимата снимка на публиката, която се определя чрез обществено онлайн гласуване в периода 30 октомври – 13 ноември 2024 г. Победителите ще бъдат обявени на 29 ноември. Повече информация за категориите, начина на участие и правилата на конкурса е достъпна тук

ЕАОС започва работа през 1994 г. като агенция, която предоставя знания и данни в подкрепа на целите на Европа в областта на околната среда и климата. Седалището ѝ е в Копенхаген. 

Добавена на 26.06.2024 г. в 17:05 ч.