Аз категорично няма да подкрепя кабинет на ГЕРБ, каза депутатът, нечленуващ в парламентарна група, Калоян Методиев и призова и останалите да гласуват "против"


Аз категорично няма да подкрепя кабинет на ГЕРБ, каза депутатът, нечленуващ в парламентарна група, Калоян Методиев и призова и останалите да гласуват "против"

Аз категорично няма да подкрепя кабинета на ГЕРБ, заяви депутатът, нечленуващ в парламентарна група, Калоян Методиев по време на дебата в пленарна зала по предложения от Росен Желязков проектокабинет. 

ГЕРБ вече четири пъти участваха в управлението на страната - три пъти самостоятелно и един път в коалиция с ПП-ДБ и ДПС, добави той. Методиев посочи, че България е минала на последно място по абсолютно всички социално-икономически показатели. Не го казва Калоян Методиев, това го казва европейската и българската статистика, добави депутатът. С тези резултати в момента, вие искате не знам за кой път пореден да управлявате, подчерта Методиев.

Най-важният индикатор е продължителността на живота, защото там се оглежда всичко – икономика, социална политика, здравеопазване, качество на въздух, на вода. 69,9 години живеят българските мъже - 10 години по-малко от европейските, отбеляза Методиев. Той посочи, че за последните управления на ГЕРБ е намаляла с една година продължителността на живот.  Как да гласувам да подкрепя правителство, което дава по-малко живот на българското население, попита Методиев. 

Поредното ваше правителство би било чудовищно и за държавата, и за политиката, и за бъдещето на страната, затова призовавам и всички останали да гласуват „против“, заяви той. 

Добавена на 03.07.2024 г. в 19:15 ч.