Факултетът по класически и нови филологии на Софийския университет проведе Лятна школа за докторанти


Факултетът по класически и нови филологии на Софийския университет проведе Лятна школа за докторанти

Факултетът по класически и нови филологии (ФКНФ) на Софийския университет (СУ) „Св. Климент Охридски‘‘ проведе Лятна школа за докторанти. Това съобщават от пресцентъра на Софийския университет.

В инициативата участваха деканът на ФКНФ  проф. д-р Гергана Петкова; заместник-деканите доц. д-р Галина Евстатиева и проф. д-р Петър Моллов; проф. д-р Симеон Евстатиев от Катедра „Арабистика и семитология“; гл. ас. д-р Радея Гешева от Катедра „Романистика“; Мариана Дикова – инспектор учебна дейност в деканата.

Сред участващите докторанти бяха Мелина Христова и Катрин Якимова Желева от Катедра „Класическа филология“; Екатерина Доклева от Катедра „Арабистика и семитология“, Кристина Иванова от Катедра „Японистика“и др.

Докторантите бяха разпределени по направления, като тази година участие взеха желаещите от направление 2.1 „Филология“ - „Литература на народите от Европа, Америка, Африка, Азия и Австралия“ и „Теория и практика на превода“.

Докторантите представиха своите разработки, получиха ценни съвети и успяха да общуват интензивно. Те споделиха трудностите и успехите си и изградиха връзка с колегите си в двете професионални направления. Всички участници оценяват инициативата изключително високо и деканското ръководство на ФКНФ се ангажира да превърне лятната школа в традиция, допълват от СУ.

/ЙВЛ

Добавена на 08.07.2024 г. в 14:35 ч.