Еврокомисарят Илиана Иванова и министър Галин Цоков ще участват във форума "Европа успява с качествено образование и отговорен бизнес"


Еврокомисарят Илиана Иванова и министър Галин Цоков ще участват във форума "Европа успява с качествено образование и отговорен бизнес"

Еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова и служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков ще участват днес в бизнес форума на тема "Европа успява с качествено образование и отговорен бизнес", съобщават организаторите от вестник "24 часа".

Форумът ще се състои от 11:00 ч. в хотел "Хилтън" в София. 

Основните теми, които ще се обсъждат на форума, са връзката на висшето образование с младежката заетост, европейските дипломи - кога ще влязат в сила и какви ще са ползите от тях, показателите, които дават на студентите връзка към пазара на труда, стажантските програми - добри практики от бизнеса в България.  

Както БТА писа в края на април тази година, инициативата за общоевропейската диплома поставя основите на общото европейско образователно пространство, каза тогава еврокомисарят по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Илиана Иванова на среща в Университета за национално и световно стопанство (УНСС), на която разговаря с ректора проф. д-р Димитър Димитров и с представители на академичната общност на висшето училище.

Образованието е много голяма, основна част от моя ресор, и то е основата, върху която всичко останало се гради, защото без достатъчно силни, качествени инвестиции в образованието и без качествен продукт, който да получим от това образование, не можем да говорим нито за иновации, нито за растеж, заяви тогава еврокомисарят. 

Добавена на 27.06.2024 г. в 09:25 ч.