Вариантът за правителство е да се обединим всички, обявили се срещу ГЕРБ и ДПС, каза Цончо Ганев от "Възраждане"


Вариантът за правителство е да се обединим всички, обявили се срещу ГЕРБ и ДПС, каза Цончо Ганев от "Възраждане"

Вариантът за правителство е да се застанем всички, които са обявили, че са срещу ГЕРБ и ДПС, да се обединим и да има правителство с ясно и точно определени приоритети. Това коментира пред журналисти в Народното събрание Цончо Ганев от "Възраждане". По политиките, за които се разминаваме, да попитаме българския народ, предложи депутатът.

Видяхме обаче позицията на „Продължаваме промяната“, те са категорично против, по този начин застават и подкрепят ГЕРБ и ДПС. Към днешна дата заради ПП-ДБ няма как да се реализира мандатът по този начин, коментира Ганев. „Възраждане“ иска да обедини всички партии, които са срещу ГЕРБ и ДПС, добави той. Ако друга партия получи третия мандат за съставяне на правителство, „Възраждане“ ще се отзове на покана за разговори, ако формацията изключи разговори с ГЕРБ и ДПС, обясни Цончо Ганев.

Още миналата седмица трябваше да бъде приет доклада на временната комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и да бъдат сформирани комисиите, каза Ганев. Той добави, че това не е направено, а защо - трябва да отговорят председателят на Народното събрание и на временната комисия.

Добавена на 10.07.2024 г. в 12:10 ч.