Трима български студенти бяха одобрени да се включат в обучение по програмата Seeds for the Future на телекома ''Хуавей'' (Huawei)


Трима български студенти бяха одобрени да се включат в обучение по програмата Seeds for the Future на телекома ''Хуавей'' (Huawei)

Само трима български студенти получиха право да се включат в обучение по програмата 'Семена за бъдещето' (Seeds for the Future) на Huawei, която се проведе в град Рим. Избраните българи са Емилия Еленкова от специалност „Международни икономически отношения“, Георги Стефанов и Николай Атанасов от Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП). Това съобщиха на сайта си от Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Обучението беше първото, което се проведе на място, след онлайн изданията през последните години. В него се включиха 145 студенти от 23 европейски страни. Към тях се присъединиха и 10 китайски студенти по обмен от университета ,,Цинхуа‘‘, за да отпразнуват дългата история на отношенията Италия – Китай.

Тазгодишното издание на програмата се състоеше от семинари, панелни дискусии с експерти в индустрията и представители на академичните среди. Студентите имаха възможност да изследват практичността на различните технологични кариерни пътища; да задълбочат разбирането си за иновациите, цифровизацията, устойчивостта и предприемачеството; да усъвършенстват своите цифрови умения, и да допринесат за изграждането на силна, подкрепяща общност, ангажирана с цифрова и интелигентна Европа.

Програмата цели да насърчава лидерски умения у младите хора в междукултурна среда, задълбочавайки личната им мисия и чувство за социална отговорност. Тя ги мотивира да изграждат умения за решаване на проблеми чрез работа в екип и да разпалват своята иновативност и креативност. Seeds for the future се стреми да създаде и общност за ярки таланти, които проявяват интерес към технологиите, независимо от своя произход и култура.    

„Научих много за създаването на една иновативна идея и нейното имплементиране в променящия се свят. Срещата с професионалисти в тази сфера ще допринесе за бъдещото ми развитие“, споделя Емилия Еленкова за своите впечатления от обучението.

Seeds for the Future е глобална водеща програма за корпоративна социална отговорност на Huawei. Стартира през 2008 г., като се стреми да развие местни таланти; да подобри трансфера на знания; да насърчи по-доброто разбиране и интерес към индустрията на информационните и комуникационните технологии; както и да насърчи участието в изграждането на цифрови общности. 

Чрез инициативата Huawei се стреми да работи с местните власти и институциите за висше образование, за да предостави на най-добрите студенти ценни възможности, за да получат технологично и културно обучение; да придобият опит в цифровия живот; да изучават авангардни технологии като 5G, облачни изчисления и изкуствен интелект, и да натрупат опит чрез практиката. 

/ЙВЛ

Добавена на 10.07.2024 г. в 17:30 ч.