УНСС и Националният институт по геофизика, геодезия и география при БАН сключиха меморандум за сътрудничество


УНСС и Националният институт по геофизика, геодезия и география при БАН сключиха меморандум за сътрудничество

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) и Националният институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) при Българската академия на науките (БАН) подписаха меморандум за сътрудничество. Това съобщиха от висшето училище на сайта си.

На подписването присъстваха зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова, представляваща УНСС, и чл.-кор. проф. д.н. Николай Милошев, директор на НИГГГ при БАН.

„УНСС има изградени традиции за сътрудничество с множество водещи компании, държавни институции, асоциации, научни институции и организации. Стремим се да бъдем иновативни и в унисон с изискванията на бизнеса и работодателите. За да надградим обучението на нашите студенти и да им предоставим по-добра възможност за успешно кариерно развитие, имаме подписани над 200 меморандума за сътрудничество. Това несъмнено дава резултат. Тази година рекорден брой от над 7000 кандидат-студенти искат да учат в УНСС“, отбеляза проф. д-р Цветана Стоянова.

По думите й УНСС и Националният институт по геофизика, геодезия и география при БАН имат голям потенциал за успешно партньорство. Той ще се изразява не само по отношение на организирането на научни форуми, конференции, осъществяване на статистически и други проучвания, но и при работата по съвместни проекти за в бъдеще.

„Много се радвам, че съм в УНСС. Идвал съм в университета много пъти, когато за кратко бях министър на образованието и науката, но сега виждам голяма промяна и надграждане. Искрено ви поздравявам, защото всяко добро нещо, което се е случило в нашата сфера – наука и висше образование, заслужава адмирации“, каза чл.-кор. проф. д.н. Николай Милошев. Според него има много възможности за ползотворно сътрудничество между висшето училище и института.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е доц. д-р Александър Найденов, главен секретар по анализ и контрол на учебната дейност и ръководител на катедра „Статистика и иконометрия“, а от страна на НИГГГ при БАН е доц. д-р Десислава Вараджакова.

/ЙВЛ

Добавена на 09.07.2024 г. в 19:45 ч.