През годините МВР премина през много промени, но съхрани водещата мисия на поколения българи - безкомпромисно да служат на България, каза Калин Стоянов


През годините МВР премина през много промени, но съхрани водещата мисия на поколения българи - безкомпромисно да служат на България, каза Калин Стоянов

През годините МВР премина през много промени, но съхрани водещата мисия на поколения българи - безкомпромисно да служат на България, каза в речта си по повод 145 години от създаването на Министерството на вътрешните работи служебният министър Калин Стоянов.

Продължаваме тази мисия изправени и пред нови предизвикателства – кибератаки, терористични заплахи, опазване на нашите европейски граници, допълни служебният министър.

„За тази достолепна годишнина ние виждаме достойно извървения път на хора, посветили се на защита на закона, на сигурността на българските граждани, на укрепването и развитието на нашето министерство. На този ден си спомняме с почит героизма и себеотрицанието на нашите колеги, които в името на дълга жертваха живота си“, каза още Калин Стоянов. Той благодари на служителите на ведомството за усилията, постоянството и отговорността и им обеща подкрепа и воля, с които да продължат заедно по избрания път.

Според Калин Стоянов обществените очаквания към МВР трябва да се приемат като знак на доверие. Уважавайте себе си, уважавайте своите колеги, уважавайте своите близки, уважавайте своите приятели и роднини, но не на последно място уважавайте хората, срещу които ще сте изправени всеки ден, каза още служебният министър на вътрешните работи. За мен е чест да бъда ваш министър и винаги ще имате моята безрезервна подкрепа, каза още Калин Стоянов.

Днес с водосвет на знамената и полагане на венци пред Паметника на Незнайния воин в София Министерството на вътрешните работи (МВР) отбеляза 145 години от създаването си. Над присъстващите прелетяха два хеликоптера на Главна дирекция „Гранична полиция“.

Сърдечно ви поздравявам по случай 145-ата годишнина от основаването на МВР, каза на церемонията Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Даниил.

Сред присъстващите на тържествената церемония бяха председателят на Народното събрание Рая Назарян, вицепрезидентът Илияна Йотова, народни представители, военни, посланици и ръководители на държавни институции.

Добавена на 05.07.2024 г. в 12:50 ч.