Кметът на столичния район „Подуяне“ подаде сигнал за финансова злоупотреба в детска градина в района


Кметът на столичния район „Подуяне“ подаде сигнал за финансова злоупотреба в детска градина в района

Кметът на столичния район „Подуяне“ Кристиян Христов подаде сигнал за финансова злоупотреба в размер на 20 хиляди лева в детска градина в района. Това съобщи самият той в публикация в профила си във Фейсбук. 

Според Кристиян Христов, след получен сигнал от директорката за възможна злоупотреба от служител на детска градина за почти 20 000 лв., е била извършена проверка.

Цялата информация е била изпратена до Агенцията за държавна финансова инспекция, Софийска районна прокуратура, СДВР и Столична община. 

"Предприемаме решителни мерки, за да сложим край на подобни безобразия - издадох заповед, според която директорите на всички детски градини и училища в района следва да изпращат ежемесечна информация, подкрепена с нужните документи, за да се проверява целесъобразността, законосъобразността и ефективността при разходване на средствата", написа Христов. "Грижата за децата и прозрачното управление са приоритет на нашия район. От първия ден активно работим за планирането и подобряването на средата за най-малките и точно затова няма да позволя и стотинка от бюджета да бъде разходван неправомерно. Така ще бъде и занапред", завършва кметът на район „Подуяне“. 

Кристиян Христов беше избран на поста си на балотаж на 7 ноември 2023 година. Той беше издигнат от „Продължаваме промяната-Демократична България“ („Спаси София"). Христов е на 31 г. По образование е магистър строителен инженер със специалност “Транспортно строителство” в Университет по архитектура, строителство и геодезия. 

 

Добавена на 08.07.2024 г. в 19:25 ч.