Ивелин Михайлов съобщи, че партия „Величие“ ще продължава да работи


Ивелин Михайлов съобщи, че партия „Величие“ ще продължава да работи

Ивелин Михайлов от „Величие“ и създател на „Исторически парк” съобщи, че партията ще продължава да работи.

„Ние продължаваме с партия „Величие“, за това сме я създали, с идеята да защитава обикновените хора. Ще се борим места по места да можем да направим така, че гласът на обикновения човек да бъде чут. Имаме конкретна система, която ще продължим да прилагаме с нашите депутати на „Величие“. Те ще могат да дадат позитив на партията, защото Николай Марков, Виктория Василева, Дарин Георгиев по-скоро трупат негативи. Само Дарин Георгиев е член на партията, другите двама не са“, обясни Михайлов в предаването „Лице в лице“ по бТВ.

Той коментира как се е запознал с Николай Марков. „Полковник Марков ме потърси март заедно с Йордан Камджалов и казаха, че имат идея да се помогне на страната. Аз казах, че ще помогна, но не искам да съм политик и да съм вътре в парламента“, допълни Михайлов.

Създателят на „Исторически парк” обясни, че още в първия ден на 50-ото Народно събрание, е получил обаждане от Николай Марков и Виктория Василева. „Тя каза: „Дай да гласуваме за председател на парламента, така трябва да стане – най-голямата партия, предлагат ни министерство да оглавим, има добри предложения“. Аз ѝ казах, че това, което сме обещали на хората, не е някакво министерство“, добави Михайлов.

По-рано днес шестима депутати от „Величие“ подадоха заявления за напускане на парламентарната група. Това са депутатите: Красимира Катинчарова, Юлиана Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова, Росица Калинова. Според парламентарния правилник минималният брой народни представители за образуване на парламентарна група е 10. Следваща алинея предвижда, че когато броят на народните представители в една парламентарна група спадне под определения минимум, тя преустановява своето съществуване. От „Величие“ в Народното събрание бяха избрани 13 народни представители. 

Добавена на 05.07.2024 г. в 19:05 ч.