Откриха държавния военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия


Откриха държавния военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия

Държавният военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия бе открит днес. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО). 

Домакин на състезанието е 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. От министерството допълват, че в състезанието ще участват отборите на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, Националния военен ениверситет „Васил Левски“ и Служба „Военна полиция“.

То ще се проведе при изключителна динамика на учебен център „Анево“. Състезателите ще имат възможност да водят огън по цели на къси и пределно къси разстояния, да изпълняват стрелба след придвижване, със смяна на позициите и положенията на видовете оръжия, информираха от военното министерство. 

Шампионатът беше открит от командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов. 

„Тактическата стрелба е основен вид подготовка в Сухопътните войски и важна част от огневата подготовка на военнослужещия. Тя изгражда умения, навици и опит у нашите военнослужещи за близък бой и водене на огън в градски условия”, подчерта бригаден генерал Михайлов. Той обясни, че тактическата стрелба е дисциплина, която придобива все по-голяма популярност, както в редовете на Българската армия, така и в цивилните среди.

През октомври м.г. се проведе международно състезание по тактическа стрелба на Учебен център „Сливница“ в най-престижната дисциплина T-Class MultiGun.

Добавена на 02.07.2024 г. в 18:05 ч.